Så blir lovande företag framgångsrika.
Schörlings roll som aktiva ägare är att skapa förutsättningar för företag att utvecklas, så att de blir bäst i sin klass. Vi tror på långsiktighet, kostnadsmedvetenhet och nära relationer. Och sist, men inte minst, fokus på goda resultat.
Läs Mer

Ett litet familjebolag
med stora innehav

AAK
Absolent
Anticimex
Assa Abloy
Hexagon
Hexpol
Nibe
Securitas
Våra innehav

Bolagen vi investerar i

Schörling är ett aktivt ägarbolag som specialiserar sig på industriella företag med rötter i Skandinavien. Bolagen har en bred geografisk spridning och merparten av deras försäljning sker utanför Sveriges gränser. De har en stor utvecklingspotential redan från början. De har som mål att med tiden växa till världsledande inom sina respektive nischer.
Våra Innehav

Relationerna vi bygger

Om Oss

För Schörling är och förblir människorna det viktigaste. Både i vårt team, vårt nätverk och de bolag vi investerar i. Vi omger oss med individer som har olika kompetenser, erfarenheter och personligheter. Gemensamt är att alla delar samma värderingar och drivs av ambitionen att utveckla sunda företag som blir bäst i sin klass. Schörlings styrelse består av handplockade personer som bidrar med sin gedigna och mångfacetterade erfarenhet. De känner våra bolag utan och innan.

Om Oss

The Schörling Foundation

Familjen Schörlings Stiftelse - The Schörling Foundation - instiftades 2014. Stiftelsen drivs utan vinstsyfte och har sin ekonomiska grund i en donation från Melker Schörling, bolagets grundare.

Stiftelsens syfte är att främja vetenskaplig undervisning och forskning. Detta görs genom att stödja aktuella och angelägna projekt som drivs av institut eller individuella forskare. Vidare stöder Stiftelsen projekt, organisationer och individer som stöttar barns och ungdomars utveckling.

"Swedish FTD Initiative" är ett forskningsprojekt grundat och stöttat av Stiftelsen. Målet är att öka samarbetet i forskningen för att en dag kunna erbjuda effektiv behandling mot FTD (frontotemporal demens). Två professorer från Karolinska Institutet och två från KTH har tillsammans fått möjlighet att bygga upp ett konsortium för forskning kring sjukdomen över en flerårsperiod.
Since 2014
Följ våra nyheter

Nyheter & Rapporter

Alla Nyheter

13

Sep

Hexagon

9/13/2021

Hexagon AB, en ledande global leverantör av lösningar för digitala verkligheter, offentliggjorde idag lanseringen av HxGN MineMeasure, en helhetslösning för planering, övervakning och analys av borrning och sprängning i gruvindustrin. Tillsammans med Hexagons tekniska expertrådgivning ökar MineMeasure precisionen genom hela borrnings- och sprängningsprocessen vilket kan spara bolag miljontals dollar. Genom datadriven återkoppling minimerar MineMeasure förlusten av värdefulla råvaror och maximerar avkastningen vid utvinnandet av metaller och mineraler. ”Att öka effektiviteten i

8

Sep

Assa Abloy

9/8/2021

ASSA ABLOY har tecknat bindande avtal om att förvärva Hardware and Home Improvement (“HHI”) divisionen inom Spectrum Brands (NYSE:SPB) för en köpeskilling om 4 300 MUSD på skuldfri basis. Spectrum Brands Hardware and Home Improvement division (”HHI”) är en ledande leverantör av säkerhetsprodukter, VVS-utrustning och dörrbeslag för det nordamerikanska bostadssegmentet, med ett diversifierat produkterbjudande av lås, kranar/blandare och dörrbeslag. HHI har en bred portfölj av innovativa produkter, inklusive patenterad SmartKey-teknologi och elektroniska samt smarta och biometriska lås.

7

Sep

Hexagon

9/7/2021

Hexagon AB, en ledande global leverantör av lösningar för digitala verkligheter, offentliggjorde (http://www.blk2021.com/) idag lanseringen av Leica BLK ARC och Leica BLK2FLY. Produkterna som ingår i den ikoniska och prisvinnande BLK-serien, känd för sina snabba och mobila lösningar, adderar nu teknologi för helt autonom inläsning av omvärlden till sin breda portfölj av sensorer för digitala verkligheter. Leica BLK ARC är en laserscanner som är specialiserad på att hjälpa robotar och andra enheter att navigera och förflytta sig, vilket möjliggör helt självstyrande mobil laserscanning.

SV | EN
Birger Jarlsgatan 13
|
111 45 Stockholm
|
|