Så blir lovande företag framgångsrika.
Schörlings roll som aktiva ägare är att skapa förutsättningar för företag att utvecklas, så att de blir bäst i sin klass. Vi tror på långsiktighet, kostnadsmedvetenhet och nära relationer. Och sist, men inte minst, fokus på goda resultat.
Läs Mer

Ett litet familjebolag
med stora innehav

AAK
Absolent
Anticimex
Assa Abloy
Hexagon
Hexpol
Nibe
Securitas
Våra innehav

Bolagen vi investerar i

Schörling är ett aktivt ägarbolag som specialiserar sig på industriella företag med rötter i Skandinavien. Bolagen har en bred geografisk spridning och merparten av deras försäljning sker utanför Sveriges gränser. De har en stor utvecklingspotential redan från början. De har som mål att med tiden växa till världsledande inom sina respektive nischer.
Våra Innehav

Relationerna vi bygger

Om Oss

För Schörling är och förblir människorna det viktigaste. Både i vårt team, vårt nätverk och de bolag vi investerar i. Vi omger oss med individer som har olika kompetenser, erfarenheter och personligheter. Gemensamt är att alla delar samma värderingar och drivs av ambitionen att utveckla sunda företag som blir bäst i sin klass. Schörlings styrelse består av handplockade personer som bidrar med sin gedigna och mångfacetterade erfarenhet. De känner våra bolag utan och innan.

Om Oss

The Schörling Foundation

Familjen Schörlings Stiftelse - The Schörling Foundation - instiftades 2014. Stiftelsen drivs utan vinstsyfte och har sin ekonomiska grund i en donation från Melker Schörling, bolagets grundare.

Stiftelsens syfte är att främja vetenskaplig undervisning och forskning. Detta görs genom att stödja aktuella och angelägna projekt som drivs av institut eller individuella forskare. Vidare stöder Stiftelsen projekt, organisationer och individer som stöttar barns och ungdomars utveckling.

"Swedish FTD Initiative" är ett forskningsprojekt grundat och stöttat av Stiftelsen. Målet är att öka samarbetet i forskningen för att en dag kunna erbjuda effektiv behandling mot FTD (frontotemporal demens). Två professorer från Karolinska Institutet och två från KTH har tillsammans fått möjlighet att bygga upp ett konsortium för forskning kring sjukdomen över en flerårsperiod.

Styrelsen för Schörlings Stiftelse har under början av 2022 beslutat att ge en gåva till Karolinska Institutet, Institutionen för Molekylär och Kirurgi, Forskargruppen Thoraxkirurgi. Donationen har till syfte att stärka den thoraxkirurgiska teknik- och metodutvecklingen och därtill hörande forskning vid gruppen.
Since 2014
Följ våra nyheter

Nyheter & Rapporter

Alla Nyheter

ASSA ABLOY förvärvar Forte i Peru

Assa Abloy
 — 
2023
.
09
.
21
ASSA ABLOY har förvärvat Forte, en ledande tillverkare i Peru av lås och hänglås för privatbostadsmarknaden. ”Det är med glädje jag välkomnar Forte till ASSA ABLOY. Detta utgör ett viktigt steg i vår strategi att ytterligare stärka vår position på tillväxtmarknader”, säger Nico Delvaux, VD och koncernchef ASSA ABLOY. "Forte är ett välkänt och välrespekterat varumärke i Peru, fokuserat på högkvalitativa, innovativa säkerhetsprodukter och jag är glad att de blir en del av ASSA ABLOY ”, säger Lucas Boselli, Executive Vice President i ASSA ABLOY och chef för division Americas. ”Förvärvet
Läs mer →

ASSA ABLOY förvärvar, genom sitt dotterbolag HID Global SAS, 98,5% i franska Evolis och bekräftar registreringen av det kommande publika erbjudandet för att förvärva återstående aktier i Evolis

Assa Abloy
 — 
2023
.
09
.
20
I enlighet med pressreleasen den 19 juli, har ASSA ABLOY, genom sitt dotterbolag HID Global SAS (”HID”), förvärvat cirka 98,5 procent av aktierna i Evolis S.A. (”Evolis”), ett Euronext Growth bolag som är noterat i Paris och är en ledande fransk tillverkare av skrivare för ID-kort och kringprodukter. Mer specifikt förvärvade HID samtliga aktier i Cedys & Co S.A.S. (”Cedys”), vilket resulterade i det indirekta förvärvet av cirka 84,4 procent av aktierna i Evolis vilka ägdes av Cedys samt förvärvade direkt 14,0 procent av aktierna i Evolis från Crédit Mutuel Equity SCR och Crédit Mutuel
Läs mer →

Patrik Andersson utses till ordförande i AAK:s styrelse

AAK
 — 
2023
.
09
.
11
Patrik Andersson utses till ordförande i AAK:s styrelse fram till dess att en ny ordförande har valts av bolagsstämman. Utnämningen följer den sorgliga och oväntade bortgången av AAK:s tidigare styrelseordförande, Georg Brunstam. Patrik Andersson har varit ledamot i AAK:s styrelse sedan 2019 och innehar för närvarande ordförandepositioner i styrelserna för Midsona AB, Sesol AB och Cary Group AB, samt är styrelseledamot i Ecolean AB. Patriks operativa karriär inkluderar bland annat sex år som VD och koncernchef för Loomis, samt ledande befattningar på Unilever, Barilla, Rieber & Son och
Läs mer →
SV | EN
Birger Jarlsgatan 13
|
111 45 Stockholm
|
|